‘Dip n Dip’ Syurga Bagi Chocolate Lovers

0
533
chocolate flow

Coklat merupakan salah satu perisa yang menjadi pilihan nombor satu di hati kita especially golongan kanak kanak dan kaum hawa.Sensasi rasanya yang manis seolah olah cair di dalam mulut anda pasti menjadi nikmat yang tidak dapat digambarkan.Bagi peminat tegar COKLAT,anda wajib berkunjung ke Dip n Dip untuk merealisasikan keinginan perut anda!

 

#1 Tripple Chocolate Crepe

triple 1

triple

Kalau nama melayunya,lebih kurang lempeng la.Tapi yang ni versi orang putih punya.Ala ala lempeng yang dibanjiri coklat.Salah satu makanan best seller kt sini!

 

#2 Chocolate Fondant Cake with Ice Cream

fondant cake

fondant2

Apa yang lebih baik daripada kek Molten yang dihidangkan bersama Ais Krim Vanilla.Di dalam kek ini ada limpahan coklat cair.memang sedap dinikmati panas panas,lagi bertambah sedap digandingkan bersama ais krim vanilla.Dinasihatkan makan dua orang kerana anda mungkin tidak mampu menghabiskan hidangan ini seorang diri!

 

 

#3 Chocolate Stick

stickk

stick2

Harganya dalam lingkungan RM 13.Ianya dicelup sempurna dengan coklat yang pekat.Gigitan pertama,sudah cukup buat anda berasa wow!

 

#4 Fettuccine Crepe

fettuccine

fettucine 1

Harganya dalam lingkungan RM25-RM29.Sejenis crepe bersama fettuccine yang dipotong halus,ais krim pilihan sendiri dan disaluti coklat yang boleh anda pilih!

 

#5 Dip Crispies

dip crispies 2

dip criespies

Gabungan yang menggiurkan dalam sebuah mangkuk.Bayangkan,semangkuk yang dipenuhi crispy rice dan coklat,ditutupi dengan marsmallow mini yang pastinya memberikan kepuasan.Setiap suapan sudu pasti memberi rasa yang mengasyikkan!

 

#6 Chocolate Waffle

waffles

waffle2

Harganya dalam lingkungan RM17.Jika anda kurang gemar dengan crepe,anda boleh mencuba waffle.Waffle coklat semestinya sudah terkenal dalam kalangan penggemar coklat,namun waffle di Dip n Dip menyajikan anda waffle yang dibanjiri coklat cair!

 

#7 Brownies Crepe

brownies

brownies 2

Kredit foto:The Halal Food Blog

Ianya disaluti dengan campuran tiga jenis coklat yang berbeza iaitu coklat susu,coklat hitam dan coklat putih.Namun ada yang keliru,di mana browniesnya pada hidangan ini?Ia sebenarnya diapit di tengah tengan crepe tersebut.

 

#8 Cinnamon Pouch Crepe

cinnamon

cinnamon2

Ianya dihiasi rasa segar cinnamon iaitu kulit kayu manis.Crepe ini diisi dengan buah epal,pisang dan krim cheese.Teksturnya yang ringan dan lembut pasti menambat hati anda.Yang paling best!anda boleh celupkan sendiri crepe anda di dalam mangkuk yang dipenuhi coklat.

 

#9 Pancake Mini Tower

pancake2

pancake

Kalau gaya melayu,pancake dihidangkan bersama sambal bilis.Di Dip n Dip,sudah semestinya mereka menyajikan konsep sajian utama mereka iaitu coklat!jangan lepaskan peluang anda untuk merasai pancake yang enak disaluti coklat!

 

#10 Cream Puff Dip n Dip

cream puff

cream puff

Cuba anda bayangkan,makan cream puff sahaja sudah cukup membuat anda berada di awang awangan,bayangkan jika ianya ditambah dan disaluti coklat yang pekat.Gabungan yang fantastik yang mesti anda cuba!

 

 

 

LEAVE A REPLY