Personaliti Tersembunyi Di Sebalik Perisa Aiskrim Kegemaran Anda!

0
491

Aiskrim!Aiskrim!Siapa yang tidak suka dengan aiskrim kan.Bezanya,lain orang lain perisa yang mereka gemarkan.Ada yang suka perisa coklat,ada suka vanilla,ada yang gilakan strawberry dan ada juga peminat tegar mint.Tapi,tahukah anda?di sebalik perisa aiskrim yang anda gemari,kita boleh korek personaliti seseorang.Menarik kan?

 

 

#Vanilla

vanilla-bean-ice-cream-11118-1

Vanilla adalah perisa yang ringkas serta ringan,namun peminatnya seorang yang ceria,idealistik,serta seorang yang berani mengamil risiko.Namun,kelemahan mereka adalah mereka gemar membuat keputusan terburu-buru.Mereka lebih bergantung kepada gerak hati mereka berbanding logik.Mereka jenis yang suka mengekspresikan emosi mereka.Mereka selalu berjaya dalam aspek hubungan.

 

#Strawberi

SONY DSC

Pencinta strawberi seorang yang bertoleransi.Pasangan mereka seorang yang beruntung kerana mereka seorang yang setia tau.Namun begitu,mereka dikatakan seorang yang ‘introvert’.Mereka biasanya seorang yang pendiam,tidak begitu terbuka dengan semua orang.

 

#Coklat

choc

Pasti ramai yang gemarkan perisa coklat kan.Jika ya,anda seorang penggoda,ya penggoda!Anda seorang yang bijak menarik perhatian orang lain.Anda juga suka akan suasana yang meriah.Anda seorang yang sangat menarik di mata orang lain.Namun,kelemahan anda adalah anda seorang yang mudah tertipu.

 

#Rainbow

rainbow

Bagi penggemar perisa rainbow,anda selalu bersikap ragu ragu dengan kemampuan yang anda ada.Jika anda membuat sesuatu,anda tidak yakin dengan keberhasilan usaha anda.Dalam membuat keputusan,anda seorang yang amat teliti kerana anda risau akan kesannya di kemudian hari.Jika mempunyai masalah,anda akan memikirkan masalah anda dengan begitu mendalam.

 

#Rocky-Road

rocky

Peminat tegar Rocky-Road seorang yang agresif.Namun begitu,mereka seorang pendengar yang setia tau.Apa yang mereka inginkan,selalu tercapai.Kelemahan mereka adalah mereka cenderung untuk melukakan hati orang di sekeliling mereka.

 

#Coffee

coffee

Sapa penggemar coffee angkat tangan?Jika anda orangnya,anda seorang yang dramatik.Anda kurang titikberatkan soal masa depan.Anda hanya mahu menikmati masa yang tengah anda lalui sekarang.Namun anda seorang yang sangat menghargai detik detik indah anda bersama yang tersayang.

 

#Chocolate Chip

choc chip

Jika anda memilih chocolate chip,anda seorang yang bersifat pemurah atau murah hati.Anda tidak lokek untuk menghulurkan bantuan pada yang memerlukan.Anda juga seorang yang berwibawa,sesuai untuk dijadikan ketua atau pemimpin.

 

#Butter Pecan

Homemade Butter Pecan Ice Cream

Peminat Butter Pecan seorang yang gemarkan sesuatu yang eksklusif.Mereka sangat teliti dalam melaksanakan sesuatu hal.’Respect’ adalah sesuatu yang sangat mereka titikberatkan.Mereka sangat menghormati orang lain.Mereka juga seorang yang tegas dalam soal kebenaran atau kesalahan dan sangat takut jika mereka ada melukakan perasaan seseorang.

 

LEAVE A REPLY